4 v. sai tiistai-iltana kutsun lauantaina oleville syntymäpäiville, joille sai kutsukortin mukaan pukeutua naamiaisasuun. Meillä tämä siis tarkoitti, että saa pukeutua prinsessaksi. Prinsessalla vain ei ollut pukua ja minulla oli kiire. Pahaksi onneksi perjantaina oli työreissu, jolta palasin lauantain puoleta päivin. Flunssassa ja lähes ääneni menettäneenä kömmin tyttären kanssa päiväunille hieman epätoivoisena: ne synttärit ovat neljän tunnin päästä!

Nukkuminen kuitenkin auttoi. Nousin kahden aikaan ja aloin penkoa TVVT-kokoelmiani. Vanhasta verhosta tuli prinsessalle hame ja leveähihainen paita syntyi ilman kaavoja viskoositrikoosta. Paidasta tuli vähän liian iso ja aika loppui sen verran kesken etten ehtinyt sitä enää pienentää. Kello 15.50 hihansuut ja helma olivat yhä päärmäämättä ja jäivätkin sellaisiksi. Otti päähän.

942580.jpg

Prinsessa ehti juhliin ja kuljetuksesta huolehtinut vielä flunssaisempi mieheni huokasi 'On se sitten rankkaa olla kuningas ja kuningatar...' ja antoi ison halin. Pääsipähän tyttö kompastelemaan pitkässä hameessa muiden prinsessojen kanssa.