Poika täyttää huomenna yhdeksän vuotta. Ja hän halusi ensimmäisen korunsa -tosin vaatimuksena oli, ettei siinä saa olla yhtään helmeä! Se menikin vaikeaksi. Onneksi sopiva riipus löytyi Villihelmeltä. Poika ei oikein tiennyt, haluaako ketjun vai nauhan, joten laitoin ensin nauhan ja ehkä joskus myöhemmin vaihdetaan se sitten ketjuun. Pikkujalkapallon ohje on kirjasta "Helmitöiden vuosi"(Karttunen & Santonen, 2006). Sen teko ei sujunut ihan ongelmitta: en meinannut saada sisään laitettavaa helmeä (joka oli ohjeessa mainitun kokoinen) peittymään ohjeen mukaisella helmimäärällä. Tosin vika voi olla myös ohjeen lukijassa, en juuri ole harrastanut helmiohjeita. Tarkoitus on liittää 10/o helmistä tehty pikkupallo vetoketjun vetimeen tai reppuun roikkumaan.

907740.jpg

Naapurin tytölläkin on synttärit. Hän oli toivonut tyttäreltä jotain pääkalloaiheista ja se riipus löytyi HelmiQlta. Kaveriksi pari metallihelmeä ohueeen vahattuun nahkanauhaan ja sillä selvä. Itse riipus on kiinnitetty itselleni uudella tavalla. Pyöritin 3 mm:n puikon ympärille 0,6 mm lankaa ensin kolme kierrosta, sitten riipus ja pyröpihdeillä isompi lenkki ja taas kolme kierrosta. Tuli juuri metallihelmien kokoinen ripustusviritelmä.

 912141.jpg

Muokkaus: Vaihdoin pääkallokorusta paremman kuvan. Vielä olisi pitänyt huomata laittaa metallihelmet aivan riipuksen viereen. Nahkanauha on niiden rei'ille niin ahdas, että ne siirtyvät vain vetämällä.

Tein myös elämäni ensimmäisen kännykkäkorun. Tytär halusi jotain punaista ja keltaista. Kaivelin tilauslahjapussia ja sain tytöltä muutaman keltaisen  6/o -helmen. Lisäksi tarvittiin pätkä ohutta vaijeria ja kiinnityshelmi.

907741.jpg