Olen toivoton hamsteri. Jos jossain on kangas- tai lanka-ale, vaatii uskomattomia ponnistuksia poistua kaupasta mitään ostamatta. Mutta mitä tulee vanhoihin tekstiileihin, niin niiden suhteen olen pahassa pulassa. Ajattelen aina, että 'Tätä Voi Vielä Tarvita' ja sullon sen johonkin ennestäänkin täynnä olevaan kaappiin.

Aluksi ajattelin, että ompelutarvikkeita on vain yhdessä kulmakaapissa ja lankoja pieni säilytyslaatikko eräässä hyllyssä. Hah! Nyt on lisäksi kokonainen vuori eri puolille omakotitaloa sijoitettuja nyssäköitä, jotka sisältävät jotain muka-tarpeellista. Minulla on VTTV-virus! Talletan vanhoja vaatteita, verhoja ja lakanoita odottamaan sitä päivää, että olisi aikaa ja inspiraatio. Niinkuin virustauteihin yleensäkin, tähän eivät taida mitkään antibiootit tepsiä, sillä kun pidin kirpputoria kesällä, kiikutin sitten kuitenkin osan myymättä jääneistä miesten kauluspaidoista kotiin, koska niistä voisi tehdä vielä jotain.

Mutta nyt on tartuttu virusta... ööh, mistä niitä nyt yleensä tartutaankaan... ja täti ylpeänä esittää: yksi miesten valkoinen kauluspaita käynyt sukupuolenvaihdosleikkauksessa ja muuttunut naisten valkoiseksi kauluspaidaksi.

888900.jpg

Alkuperäinen miestenpaita oli kokoa C39/40 ja 'uusi' kokoa 34 eli on tyttärelle. Hän keksi pari päivää ennen koulun alkua, että tahtoo valkoisen paitapuseron, mutta enhän minä sitä käden käänteessä ehtinyt tehdä. Malli on Suuresta Käsityölehdestä 6-7/2006. Vanhasta paidasta ovat oikeasti peräisin vain takakappale ja hihat (joista käytin hyväkseni valmiit halkiot). Etukappaleella vanhassa paidassa oli tasku, joka ei tähän puseromalliin sopinut mitenkään ja purkamisesta jäi kankaaseen jäljet. Mansetit ja kaulus olivat niin erilaisia, ettei vanhan paidan kangas riittänyt. Piti siis kaivella kaappeja ja löysin valkoista puuvillakangasta, joka oli peräisin työkaverilta. Napit on myös otettu talteen jostakin, joka on oikeasti heitetty pois lumpunkeräykseen.

Mutta siinä meni vasta yksi miestenpaita. Niitä on vielä neljä tuolla kaapissa!