Inhoan koko tuunaus-sanaa, mutta toissailtana tuli tehtyä jotain sellaista, mikä sopii täysin käsitteen alle: on vähän muokattu jotain valmista niin, että se näyttää omanalaiselta. Suomeksi siis edellinen talvilakki ahdisti saparopäistä nelivuotiasta, mutta löytynyt hätävaralakki olikin musta ja siinä oli kangasmerkki edessä. Arvelin, että tytöllä voi aamulla olla kaikkea muuta kuin tyttömäinen olo, jos tarjoan mustaa kuviotonta lakkia punaisen tupsupipon tilalle.

Kangasmerkki oli ommeltu suorastaan esimerkillisesti, niin tiukassa se oli. Paljetteja en ole koskaan ennen ommellut, mutta ilmeisesti aikonut kylläkin, koska sellaisia pussillinen kaapista löytyi. Muistaakseni niillä piti koristella toisen tytön paita vuosia sitten, mutta tulimmekin toisiin aatoksiin. Nyt parikymmentä vaaleansinistä paljettia kipusi kypärämyssypipon otsaan siiman avulla ommeltuna ja hyvin mahtuivat saparot alle. Paljettien ompelu oli sen verran hidasta, että maltoin jopa lopettaa ajoissa, eikä tyttö muistuta joulukoristetta!

1078569.jpg

Kyllä, huomasit aivan oikein: kypärämyssy on puettu pöytälampun päälle kuvausta varten. Meillä kun on sovittu siitä, ettei kenenkään naamoja nettiin viedä, niin tämä hattujen esittely on vähän hankalaa.