Tämän tädin 'parasta ennen' päiväys on jo mennyt. Sen seurauksena on viimeisen puolentoista viikon ajan podettu hartiakipua ja päänsärkyä -elämäni ensimmäistä kertaa tässä mittakaavassa. On oksennettu, kun maha ei kestä sitä, mitä päänsäryn poisto vaatii. On käyty oikealla hierojalla ja pyydetty miestä hieromaan vielä kotonakin. On ostettu uusia rintaliivejä, koska maan vetovoima vaikuttaa enemmän kuin ennen, eikä sekään tee hartioille hyvää. On oltu pois töistä ja välillä oltu töissä, vaikka tuntuu siltä, että aivoihin on tullut verta viimeksi viime viikolla. On sauvakävelty, keppijumpattu, venytelty ja pidetty hartioilla mikrossa lämmitettyä jyvätyynyä. On käskystä tarkkailtu työasentoja ja oltu tietoisia hartoiden asennosta vessassakin!

'Harmi' on lievä sana kuvaamaan tunteitani juuri nyt: olisi ollut joululahjojen suhteen mitä otollisin aika, mutta en ole kyennyt tekemään mitään. Joululahjasuunnitelmat menivät uusiksi ja lähden huomenna ostamaan lahjoja. Salomoninsolmuiset kaulahuivit saavat odottaa, hyvä jos uskaltaudun tekemään tyttären mohairpaidan loppuun. Laukkujen teosta lahjaksi en enää ole varma. Ja kuin varmistaakseen, etten varmasti toivu liian nopeasti, saumuri ei jaksanut kaventaa tyttären farkkuja. Se ompeli muutaman piston ja jumitti sitten, enkä äkkiä ainakaan keksinyt mitään helppoa syytä moiseen (langat yms. asetukset olivat aivan oikein).

Puuh, en tiedä kumpi on pahempaa: se, että räväkkä päänsärky vaanii joka hetki vai se, ettei saa tehdä mitään, vaikka mieli tekisi. No, tänään on oltu ilman särkylääkettä! Sen kunniaksi laitoin aikanaan tehdyn vaalenpunaisista kuuhelmistä ja hopeanvärisestä metallilangasta kasatun kaulakorun kaktuksen päälle ja nappasin kuvan. Se kaktus kuvaa nyt sitten sitä aurinkoista mielentilaa, joka täällä vallitsee... Helmet ovat virheostos, joita oli pyöritelty ties miten kauan ja nyt koru on ollut valmiina jo kauan, mutta kukaan ei pidä vaaleanpunaisesta. Sopii tähän hetkeen... (ja kaktuksenkin pitäisi olla pallokaktus, mutta mokoma kasvaa liian lämpimässä vain pituutta.)

1097342.jpg