Päiväkodin joulujuhla on huomenna ja koska tädit ovat niin mainioita porukkaa, heille piti keksiä jotain pientä kivaa. Meillä on samassa päiväkodissa jo kolmas lapsi, joten erilaisia pikkulahjuksia on tullut vuosien varrella vietyä. Tällä kertaa käynti Tiimarissa auttoi: paksua alumiinilankaa, ohutta metallilankaa ja muovisia koristetähtiä sekä hopeanväristä ohutta lahjanarua. Lisäksi tarvittiin kangasmittanauha, piparkakkumuotti, paperia, kynä ja tongit tai katkaisupihdit ja pyöröpihdit.

1105131.jpg1105133.jpg

Piparkakkumuotin avulla piirretään paperille kuvio. Mittanauhalla mitataan piparkakkumuotin ympärysmitta ja lisätään siihen 3-4 cm kiinnityslenkkiä varten. Tehdään pihdeillä aloituslenkki ja aletaan vääntää pihdeillä paperilla olevan kuvion päällä muotoonsa (muistilappu oli sopivan kokoinen, A4-arkkia on vaikea käsitellä). Alumiinilanka taipuu yllättävän hyvin ja vähällä voimalla. Vääntäessä on hyvä tarkastaa, että on tekemässä jotain suunnilleen oikean muotoista. Sitten pyöritetään pihdeillä loppu langanpää ripustuslenkin alapuolelle. Ohutta metallilankaa otetaan reilu metrin pätkä ja taitetaan se kaksinkerroin ja pujotetaan tähti vaikkapa puoleenväliin. Kieputtamalla tehdään tähteä riiputtava lenkki ja aletaan kiertää ohutta lankaa paksumman ympäri varsinaisen ripustuslenkin kohdalta harvakseltaan. Langanpäät kannattaa puristaa pihdeillä niin, etteivät ne jää törröttäään. Lopuksi pätkä ohutta lahjanarua renkaaksi, jotta koristeen voi oikeasti ripustaa jonnekin.

Tytär askarteli lähes ihan itse joulukortit kaikille tädeille ja tämä on minun osuuteni. Mukavia ihmisiä on mukava muistaa!