Haarukkapitsin kokeiluun käytin kääntölapasista jäljelle jääneitä Nalle-lankoja. Oppi saatiin kansalaisopistosta ja pitsihaarukka Prismasta (taisi olla noin 6euroa). En laskenut kaitaleiden lenkkimääriä ja opin, että kannattaa aina tehdä mieluummin vähän liian pitkä kaitale kuin liian lyhyt. Viidestä kaitaleesta kaksi oli liian lyhyitä ja koska olin jo alkanut yhdistää niitä virkkaamalla, piti koko huivia pyörittää sylissä, kun jatkoin kaitaleita. Homma oli oli hidasta ja vaivalloista, joten ensi kerralla aion ottaa opikseni.

1390581.jpg

Kaitaleiden yhdistäminen tapahtui yksinkertaisesti virkkaamalla paksulla koukulla tietty määrä lankalenkkejä ketjusilmukan tapaan. Ylemmässä 'palmikkorivissä' kolme lankalenkkiä muodostaa yhden silmukan, alemmassa neljä. Paksumpi palmikko näytti niin paljon paremmalta, että purin ja tein ylemmän palmikon uudestaan. Reunalenkit huolitellaan samalla tavalla.

1390584.jpg

Valmis huivi on 128 cm lattialla ja 146 cm vapaasti riippuessaan. Palmikot tekevät siitä joustavan ja se tuntuu mukavalta kaulassa. Itselle täytyy tehdä samalla mallilla huivi, mutta yksivärisenä. Tämä menee kääntölapasten kaveriksi tyttärelle.