Kun aloitin tämän blogin, kuvittelin tänne tulevan aika paljon sellaisia käsitöitä, joiden raaka-aine on jo palvellut jossain muussa tarkoituksessa. Totuus on, että niiden juttujen suunnitteluun jää aikaa lähinnä kesälomalla, kun voi rauhassa penkoa 'varastojaan'. Tosin miesten paidoista on tullut tehtyä toinenkin naisten paitapusero, kahvipusseista puukassi meille ja niin edelleen. Alkuvuoden aikana meiltä on lähtenyt keräykseen 9 muovikassillista tekstiilejä, joista piti tehdä jotain. En yksinkertaisesti voi säilyttää ihan kaikkea. Ja nyt on pakko myöntää, että vaatehuone vaikuttaa paljon tilavammalta.

Muistin edellisen kirjoituksen jälkeen, että tyttären syksyllä aloitettu mohairpaitakin on edelleen kesken. Yritän saada sen viikonloppuna valmiiksi, sillä vaikka nyt satelee jotain märkää ja valkoista, ei mohairpaidalla varmaan ole enää paljon käyttökelejä jäljellä. Se projektihan jäi kesken, kun hartiat tylsistyivät saamaansa kohteluun ja alkoivat vaatia 'enemmän äksöniä' lihaksille.

Uudistuotantokin on aikamoista pikatilausten toteuttamista. Nyt on vuorossa juniorin kaulaliina, joka on toteutettu Lidlin Las Vegas-langasta. Olin ostanut yhden pakkauksen kyseistä lankaa, mutta en oikein tiennyt, mitä siitä tekisi (sillä epäilen hieman sen laatua). Koska tyttö käyttää kaulahuiviaan enemmän leikkimiseen ja laittaa sen kaulaan todennäköisesti vain kauppaan tai kirjastoon mennessä, uskalsin kokeilla. Töistä tullessa otin vaatehuoneesta vanhan Singerin neulurin esille ohjekirjan kera, sillä en ole käyttänyt sitä vuosiin. Silmukoita 20 ja vajaa pari kerää lankaa. Aikaa en älynnyt katsoa, mutta valmista tuli nopeasti sileällä oikealla neuleella, vaikka neuluri selvästikään ei pitänyt hapsullisesta langasta ja pudonneita silmukoita piti poimia välillä. Tosin myös käyttäjä saattoi olla vähän ruosteessa.

1374523.jpg

Huivi lähti mukaan leikkeihin suoraan käsistä! Sitten tarvittaisiin vielä se pipo. Siihen pitää ottaa ihan oikeat puikot... mutta vasta sitten kun se mohairpaita on valmis!