Olen viime aikoina kuullut paljon itsekritiikistäni. Tiedän kyllä, ettei kukaan muu katso kummityttären mekkoa yhtä läheltä kuin minä (harva varmaan lähestyy häntä helmapäärmeen tasolla...) , mutta en silti pysty väittämään onnistuneeni leningin teossa hyvin. Eikä toiselle ole kiva antaa sellaista vaatetta, jonka luokitus omasta mielestäni on 'melkein kelvollinen'. Ehdin vielä tänään miettiä, mitä teen yhdelle rypylle, mutta sitten vaate siirtyy uuteen kotiin.

1597476.jpg    1597478.jpg   

Tässä luomus kummityttären luvalla edestä ja takaa. Koska kummitytär oli hoikempi kuin mekko, keksittiin laittaa solmittava vyö, joka on mallin mukaisesti rinnan alla. Jos olisi ollut aikaa, olisin purkanut ja ommellut vielä uudestaan, mutta ehkä tuo vyö hoitaa saman asian. Kamalaa olisi, jos joku kuvittelisi nuoren neidon olevan raskaana! Nämä empire-leikkaukset ovat vähän äitiysvaatteiden tyylisiä.

Piilovetoketjun ompelu oli juuri niin jännittävää kuin muistinkin. Lopulta sain homman onnistumaan, kun käytin sellaista paininjalkaa, jossa on ura pohjassa.

                   1597479.jpg

Piilovetoketju harsitaan ensin oikaan paikkaan. Ommellessa ketju oli avattuna ja hammastus kulki pohjan urassa. Samalla yritin vielä taittaa hammastusta siten, että ommel tulee sitä mahdollisimman lähelle. Tuo paininjalka ei ole mikään vetoketjujalka, eikä varsinkaan piilovetoketjujalka, vaan etsin netistä löytämäni vinkin perusteella vanhan Paff Varimatickin paininjaloista sellaisen, jossa on ura pohjassa ja testasin sitä. Itse asiassa pitäisi varmaan ommella useammin tuollaisia piilovetoketjuja, jotta senkin homman osaisi ilman nettisurfausta.