Olipa harvinaisen kostea juhannus! Alan vasta pikkuhiljaa selvitä -siis flunssasta, jonka sain 7 kuukauden ikäiseltä juhannusvieraalta. Räkä valui ja sain jopa kuumeen. Se on ihmeellistä, sillä yleensä voin olla miten tautinen tahansa, mutta elimistön lämpötila on aina korkeintaan 36,8 Celsiusta. Sama pöpö tarttui pikkutyttöön ja poikaankin, joten mies ja esikoinen ovat pitäneet etäisyyttä viime päivät. Nyt alkaa sitten vaivata yskä...

Yhtenä juhannuksen yönä noin puoli kahden aikaan iski päähän kauhea ajatus: se yöpaita, joka piti tehdä joululahjaksi tuolle toisella puolella taloa nukkuvalle ihmiselle jäi jostain syystä tekemättä. 'Missähän se kangas on? Miksi ihmeessä se jäi tekemättä?' Nukahdin, enkä aamullakaan muistanut, miksi lahja jäi tekemättä.

Vieraiden lähdettyä etsin kankaan ja muistin, että hartiasärkyhän se oli laittanut kaikki joululahjasuunnitelmat uusiksi. No, nyt ulkona on sopivasti ollut kurja keli, joten päivän on voinut käyttää yskimisen ja niistämisen ohella myös ompeluun. Ja tässä tulos.

                           1674146.jpg

Ohje on (taas) Suuresta Käsityölehdestä, tällä kertaa numerosta11-12/2006. Alkuperäinen oli silkkiyöpaita, mutta tämä on lycratrikoota. Tajusin, että käytän tuota Suurta Käsityölehteä nykyisin eniten. Olen antanut pois tai myynyt kirpputorilla lähes kaikki Burdat. Niiden mallit olivat kyllä ihan hyviä -jollekin muulle. Oma tyylini ei ole edes 'casual', vaan lähinnä tavallisen tylsä, sillä viihdyn farkuissa ja t-paidassa. Moda-lehtiä on tallessa jonkinlainen läjä, mutta niiden ohjeilla tulee harvemmin tehtyä mitään. Sitten on myös Muoti-Muksuja ja Ottobre-lehtiä, joista ensiksi mainitusta löytyy kaavat verryttelypukuihin, joita on tehty useampikin vuosien varrella. Nykyisin selailen noita Suuria Käsitylehtiä ja hyvin usein sieltä löytyy jotain, joka sovellettuna tai suoraan on käyttökelpoista. Ja on siellä sitten niitäkin juttuja, joita jaksan hämmästellä vielä vuosienkin kuluttua, että kylläpäs onkin hölmön näköinen... Mutta mitään lehteähän ei tehdä vain minua varten.