Koska eilisestä yöpuvusta jäi vähän kangasta, ajattelin kerrankin olla järkevä ja käyttää sen pois saman tien enkä tehdä niinkuin tavallisesti eli säilöä sen johonkin kaappiin niin, etten edes löydä sitä, vaikka sattuisinkin kankaanpalaset muistamaan. Jos kerran nato sai yöpuvun, kannattaa tähteistä tehdä yöasu tyttärelle.

                                  1676541.jpg

Kaavat ovat kirjasta 'Vaatteita leikki-ikäisille' (Hetemäki & Hiljama, 1993), jonka nykyisin löytää todennäköisimmin kirjastosta tai divarista. Mutta siinä on mainiot pitkä-ja lyhythihaisen t-paidan, pyjaman ja yöpuvun  peruskaavat koossa 90-120 cm. Paita on tehty pitkähihaisen t-paidan ohjeella ja housut kantoivat kirjassa yksinkertaisesti nimeä 'kapeat housut'. Noita housuja on tullut tehtyä enemmänkin, sillä ne ommellaan kahdesta kappaleesta ja lahjetta leventämällä saa kulloisenkin muodin tai tarpeen mukaiset housut aikaiseksi. Olen tainnut tarvita kirjasta myös ainakin pikkutakin ja kauluspaidan kaavaa pienelle pojalle.

Piipahdin myös alennusmyynnissä ja takaisin tullessa teki mieli kommentoida kuten Kiroileva Siili. Höh, arvaahan sen, että housut ovat alessa, jos ne ovat pullollaan kukkia ja vyötärö ja lantio ovat yhtä leveät tai paidan kaula-aukko on niin syvä, että raskausarvet näkyvät... Täytyisi varmaan yrittää tehdä itsellekin jossain vaiheessa jotain, mutta voi tosiaan olla, että housuja pitää etsiä kaupasta. Sovitusnukesta ei juuri ole  apua housujen saamisessa sopiviksi ja -heh- ajatus kesän vapaa-ajan viettämisestä tökkimällä itseään nuppineuloilla takapuoleen ei ole ihan se, mitä tänä kesänä suunnittelin tekeväni!