Siitä huolimatta, että lämpötila on ulkona ollut hyvin epämiellyttävä näin kesälomaa ajatellen, tein juniorille hellemekon. Olihan tuossa se yksi lämmin päivä ja voi vaikka tulla toinenkin...

                            1710690.jpg

Kangas on saatu työkaverilta viime kesänä. He ostivat miehensä kanssa miehen lapsuudenkodin ja ikäänkuin kaupan päälle saivat kaikenlaista irtaimistoa, mm. laatikon kankaita. Aluksi he olivat ajatelleet viedä kankaat kaatopaikkakuormaan, mutta sitten työkaveri tuli ajatelleeksi, että minulla voisi olla niille käyttöä. Kankaita oli niin paljon, että jaoin ne siskoni kanssa, kaikki eivät olisi mahtuneet kaappeihini.

Tämä kangas oli vain 60 cm leveää ja mekko on tehty siitä poikittain, joten siiitä tuli mekon pituus. Tytön rinnanympärys kaksinkertaisena määräsi kankaankappaleen leveyden. Suorakulmaisen kankaankappaleen ompelin renkaaksi ja päärmäsin reunat. Sitten puolasin käsin pyöreää ohutta kuminauhaa ompelukoneen puolaan ja venytin sitä samalla kevyesti. Vielä koneeseen riippuohjain noin 1,5cm: etäisyydelle neulasta ja aloin ommella ympäri ja ympäri. Alalanka eli kuminauha loppui kahdeksan kierroksen jälkeen ja piti vähän purkaa, jotta sain kuminauhaa tarpeeksi esille päättelyä varten. Se kannattaa tehdä huolella ja vaikka olin mielestäni todella tarkka, odotan jännityksellä ensimmäistä pesua. Olkaikappaleet olivat 5 x 35 cm ja 5 x 25 cm ja niistä lyhyemmät tulivat eteen. Olkainten kiinnityskohta on hieman liian sivulla juniorille, lunttasin sen SK:n numerosta 6-7/2008, jossa on samanlaisen helpon mekon teko-ohje, mutta tämä oli minusta vielä helpompi.