Tänään oli niin hyvä sää, että päätimme lähteä mummolaan nauttimaan auringosta. Uimapuvut ja pyyhkeet olivat mukana ja ruoka oli kannettu jo autoon. Viime hetkellä päätin napata mukaan neuleen: jos vaikka ehtisin vähän tehdä paitaani.

Uimisen jälkeen otin neuleen ja menin anoppilan portaille juniorin keskimääräistä myöhempien päiväunien aikaan. Aurinko lämmitti mukavasti. Pieni tuulenvire piti ötökät loitolla. Luonnon ääniä lukuunottamatta oli ihan hiljaista. Paksu On Linen Linie 115 Picnic lanka ja 5 1/2 mm pyöröpuikot. Neulottu ilman ohjetta -pyöröneuleena kainaloon asti ja takakappale oli jo valmis, eteen tulee v-pääntie ja jonkinlaiset hihat. Aah, minä annoin puikkojen viedä.

Neule eteni joutuisasti. Jossain vaiheessa havahduin ja neulominen loppui. Eräs yksityiskohta oli unohtunut. Eräs pieni tärkeä yksityiskohta oli jäänyt tekemättä. Minä älykääpiö en ollut tehnyt etukappaleeseen minkäänlaista kaula-aukkoa ja olin jo hartian kohdella menossa!!! AARGH!

           1701962.jpg

Siihen loppui se neulominen! Kävin jäähdyttelemässä tunteitani järvessä ja kotona aloin sitten purkaa kaikkea sitä, mitä olin päivällä saanut aikaan. Koska tuo lanka sisältää 'pallukoita', sen purkaminen ei ollut helppoa ja nopeaa. Möykkyjen kohdalta lanka jäi jumiin ja ja viereinen silmukka sitten purkautuikin noin kolme kerrosta. Nyt kaikki on purettu ja silmukat on saatu takaisin puikoille. Eikä tee enää yhtään mieli neuloa.

Niin, ja kaupan päälle taisin vielä polttaa hartiani siinä portailla.