1715860.jpg  1715862.jpg

Kuva-arvoitus: Mitä tulee, kun risteytetään keskenään yllä näkyvät vaatteet eli vaarin vanha villapaita ja kirpputorilta joskus ostettu pellavasekoitebleiseri?

               1715863.jpg

Myönnän, että hukkaprosentti oli aika suuri, vaikka patalappujen sivun pituus onkin valmiina noin 20 cm. Vaarin vanha reikäinen villapaita koki 60 asteen konepesun ja huopui (ja samalla kutistui!) mukavasti. Se oli ensimmäinen vanhan villapaidan huovutuskokeilu ja tuollaisella villapaidalla sitä uskalsi huoletta kokeilla. Bleiseristä taas löytyi sopivan kokoiset saumattomat kohdat ylähihoista ja yläselästä. Pellavakankaat päällekäin ja villa alimmaiseksi, kiinnityslenkki nuppineulalla yhteen kulmaan ja saumurilla ommellaan 3,5 reunaa. Käännetään ympäri ja ommellaan käsin kääntöaukko umpeen. Sitten ompelukoneella joku ommel reunaan, kuvassa se on harakanvarvas.

Nämä menevät pikatuliaisena kummitytölle, joka muutti poikaystävän kanssa tulevalle opiskelupaikkakunnalle. Mukaan lähtee ompeluksiani kuvaava kortti: Aito Tätituote: Ei vaihto-tai palautusoikeutta, ei takuuta, mutta valituksista luvataan yrittää ottaa opiksi. :)