Joka syksy koulujen ja harrastusten alkaessa on samanlainen sählinki. Vaikka nykyisin muistan jo tarkistaa ainakin suurimman osan urheilu- ja ulkovaatteiden, koulu- ja hoitovaatteiden sekä sadetamineiden ja erilaisten kenkien sopivuudesta ja kunnosta hyvissä ajoin, niin aina jotain unohtuu. Tänä vuonna se oli jumppapuku.

Kun eilen hain nuorimmaista hoidosta, oli seinällä lappu, jossa muistutettiin kaikkia tasapuolisesti jumppavaatteiden ja uima-asujen tuomisesta hoitoon. Samalla  tytär muisti, että olin joskus viime vuonna sanonut, että voisin vaikka tehdä hänelle jonkinlaisen jumppapuvun shortisen ja T-paidan tilalle (kun kerran muutamalla muullakin oli jumppapuku...) Ja jumppavaatteiden pitäisi olla hoidossa mielellään tänään. Auts.       

Tuollaisina hetkinä on hyvä, että kaapeista löytyy vaikka mitä! Illalla etsin jumppapuvun mallin Suuren Käsityölehden joulukuun numeroiden vuosihakemistoja selaamalla. Malli löytyi elokuun 2003 numerosta. Sitten kaapille etsimään sitä kankaanjämää, josta tein tytölle uima-asun viime talvena. Se riitti 110 cm kokoon. Ompelukone toiseen päähän taloa ja töihin. Välillä normaalit perheen iltatoimitauot ja puku oli valmis noin klo 23.30.              

Aamulla ilmoitin tytölle, että pukua on pakko kokeilla päälle, koska hoitoon ei voi laittaa mukaan liian pientä tai suurta pukua. Ja kerrankin tuli juuri sopivan kokoinen ensimmäisellä yrittämällä.

                    1842122.jpg