Tytär halusi sellaisen ison pipon, joka ei näyttäisi liikaa baskerilta ja pysyisi päässä. Luulin aluksi hänen tarkoittavan sellaista saavin kokoista jättiluomusta, mutta tarkempi kysely ja erilaisten pipon kuvien osoittelu tarkensi, että kyseessä oli sellaisen tavallisen rennon pipon tarve.

                 1925752.jpg

Ostin pari kerää Novitan Rustikaa ja koetilkun jälkeen silmukkamääräksi tarkentui 80. Puikot olivat 7 mm:n sukkapuikot, sillä 60 cm:n pyöröpuikot olivat liian pitkät. Se kyllä aiheutti hankaluuksia, sillä silmukoita oli vähän liikaa ja koko ajan sai varoa putoilevia silmukoita.

                             1925758.jpg

Lankaa jäi yllättävän paljon, joten päätin tehdä vielä 'kämmekkäät', mutta niihin langan mustat ja harmaat osuudet tekivät hassuja laikkuja ja lanka oli vähän  liian paksua. Ja lankaa jäi vieläkin jäljelle. Tänä aamuna heräsin vähän ennen kahdeksaa ja päätin tehdä lopuista langoista jonkinlaisen kaulahuivin. Telkkari auki ja neulomaan. Serengetin kansallispuiston eläimet juoksivat tassut, kaviot ja sorkat viuhuen ja minä puikotin. Jossain vaiheessa Innon jälkeen tajusin, että lanka loppuu kohta ja huivi on aivan liian lyhyt! Otti päähän, mutta purin koko lystin ja aloitin samoilla 7 mm puikoilla alusta vain 14 silmukalla: 2o, *2 takareunasta o yhteen ja langankierto* 2o. Tuo on samantapaista, kuin esim. Ullassa mainittu turkkilaisneulos, mutta parillisella silmukkamäärällä syntyy pystysuuntaisia reikärivejä. Varsinainen 'laiskan reikäneule', mutta oikein hyvä sunnuntaiaamun mallineule. Vähän liian lyhyt siitä kaulahuivista tuli, mutta kerrankin tuli käytettyä kaikki lanka samantien pois.