Koska olen nyt siitä onnellisessa tilanteessa, että vakituinen tulonhankinta haittaa harrastuksia, en ehdi tehdä kaikkea ihan suunnitelmien mukaan. Luulin vielä viime viikonloppuna ehtiväni tehdä huomiseksi pikahuivin, mutta nyt kun en ole (muka) joutanut sauvakävelylle, hartiat eivät innostuneet neulomisesta ja taas jumittaa. Höh, minä kun luulin jo oppineeni.

Valmista tai ei, huivi lähtee huomenna mukaani ja teen sen loppuun sitten paikan päällä siskon luona. Lanka on Ursulalta ostettua Hjertegarnin Freshiä (100% nylon, 50 g= 150m, puikot 7), jota on nyt kulunut 50 g ja huivilla on pituutta 130 cm ja sen leveys on noin 15 cm. Silmukoita on 17 ja reikäisyyden lisäämiseksi puikkokoko on 8, jolla siitä aikaisemmin mainitusta 'laiskan reikäneuleesta' (tällä kertaa 1 reunasilmukka aina oikein, *2 takareunasta oikein yhteen, langankierto*, 1 reunasilmukka ainaoikein) tulee todella reikäistä ja lisäksi huivi etenee huimaa vauhtia. Tällaisen huivin on tarkoitus onkin olla vain värikäs riekale takin päällä.

                 

Kovasti näyttää epätasaiselta tuo reuna, mutta toivottavasti se johtuu siitä, että en pahemmin suoristanut neuletta tunkiessani sitä skanneriin. Voi kun olisin älynnyt ottaa kuvan skannerista: se näytti aika vihaiselta haukattuaan pätkän huivia ja puikot törröttivät toisesta suupielestä.