2083037.jpg  2083038.jpg

Jo viime talvena minun piti tehdä itselleni villakangastakki aikoja sitten kirpputorilta ostetusta takista. Ihastuin kauan sitten P.T.A.:n takin väriin, joka on jotain vaaleaa oranssinruskeaa, ja huppuun ja käytinkin takkia silloin tällöin, vaikka se muistuttikin muodoltaan vähän säkkiä. Viime talvena päätin pistää töpinäksi ja katkaisin takin poikki. Saksien käytön seurauksena se näytti enää puolikkaalta säkiltä.  Ajattelin kaventaa takkia hieman ja huomasin, että eihän se onnistu niinkään, koska takissa oli 90-luvun alkupuolella muodissa ollut laskettu hartialinja. Jos hartialinjaa hilasi ylemmäs, hihat lyhenivät 3/4 mittaisiksi ja ihan niin trendikäs en aikonut olla. Niinpä homma jäi odottamaan parempaa inspiraatiota.

Tänä syksynä lämpötilan laskiessa kaivoin takinriekaleet uudestaan esille. Olin etsinyt jostain lyhyen takin kaavaa ja sellainen löytyi Modasta 5/2006. Tuskahiki nousi, kun yritin saada jo kertaalleen leikellystä takista jotain aikaiseksi. Hihoissa oli pakko antaa periksi ja tehdä kahden kappaleen hihat neljästä kankaanpalasta. Hihansuita siis koristaa ylimääräinen sauma, jonka asettelu oli millimetrityötä.

                               2083078.jpg

Takissahan tietysti luki, että vesipesu on kielletty, mutta eripuolilta takkia yhteen ommellut kappaleet olivat varsinkin hihoissa liian eri väriset ja niin työsin valmistuneen takin pesukoneeseen hellimmälle pesuohjelmalle. Seuraukset olivat vähemmän dramaattiset kuin luulin ja nyt minulla sitten on lyhytkin villakangastakki, joka on pitkää takkia parempi vaikkapa autossa istumiseen. Kaulusta voi myös pitää auki lähes vyötärölle saakka ja vaikka en nyt heti keksikään mihin sitä ominaisuutta tarvitsen, annoin asian olla, sillä se syntyi itsestään alkuperäisen takin laajasta kauluksesta. Vaihdoin napit, mutta hyödynsin alkuperäiset napinlävet sijoittelemalla etukappaleen kaavat niiden mukaan.

                    2083080.jpg

Alkuperäisistä taskuista varmaankin syntyy joku pieni olkalaukku, sillä niiden lisäksi on vielä muutama pitkänomainen kankaanpala jäljellä.