Niistä kirpputorilta ostetun villakangastakin suurista paikkataskuista tuli kuin tulikin laukku. Ja vielä ihan söpö laukku -ei tosin lainkaan minun tyyppiseni. Tytär kysyikin, että meneekö se blogiin Mokat-osastoon. -'Ei siinä ole mitään vikaa, en mä sitä sinne laita,' vastasin ja tytär jatkoi, että tarvitsisin uuden kategorian: tarpeettomat.

Siis kyse on siitä, että laukussa on koristeena kukkia ja lyhyesti sanottuna tykkään kukista eniten ihan elävinä. Laukku vain oli niin tylsän näköinen, että jotain piti keksiä ja kun erilaiset muut viritelmät, kuten koristenapit, oli harkinnan jälkeen hylätty, päädyin kukkiin.

     

Vasemman puolen kuvan värisävy on lähempänä oikeaa (toinen kuva on otettu ilman salamaa ja marraskuun hämärää ei riittänyt huoneen valaistus torjumaan). Vetoketjullisen laukun koko on noin 24 x 24 cm ja siihen on käytetty villakangastakin jämät niin tarkasti, että pohja piti ommella neljästä eri kappaleesta ja kantohihna kolmesta. Taidan ompelussa pitää eniten tästä ongelmanratkaisupuolesta: olisi liian helppoa vain mennä ostamaan kangasta laukkua varten. Tosin ostanhan minä kankaitakin, mutta tällainen pikkunäperrys on kivaa. Nyt sitten vain opettelemaan kukallisen pikkulaukun käyttöä. Ajatus tuntuu hieman vieraalta, varsinkin kun laukkuni ovat useimmiten suuria ja käytännöllisiä eivätkä pieniä ja söpöjä.