Sisko oli etsinyt laatikkojen perukoilta erilaisia vanhoja ja särkyneitä koruja ja kysyi, keksisinkö / haluaisinko keksiä niistä jotain. Höh, tottakai!

   

Eilen illalla kippasin koko komeuden pöydälle ja aloitin.

                  

Hematiittihelmistä ja yhdestä korvakorusta syntyi kaula- ja rannekoru. Korvakorun purin ja kasasin uudestaan sekä liitin siihen papukaijalukon, joten riipuksen voi poistaa. Lukot ovat rihkamaa.

          

Tässä on osia kolmesta eri korusta. Musta rinkula korun keskellä on korvakoru ja soikeat kaksireikäiset jutut olivat rikkinäisestä ranneketjusta. Hopeanväristen helmien alkuperästä taas ei ole mitään tietoa. Vain korvakorujen lukot ovat hopeaa.

               

Tuossa sydämessä ei ollut enää jäljellä mitään ripustuslenkkiä tms. Piti siis pujottaa puuvillanauha sydämen läpi. Kokeilin myös paljon räväkämpiä pujotuksia, mutta ne eivät oikein istuneet noin koristeelliseen sydämeen.

             

Ja lisää yksittäisiä korvakoruja. Tuo punainen oli kovasti 80-lukuinen korvakoru, jonka sisään ujutin jonkun riipuksen. Tähän meni uskomattoman paljon aikaa, sillä mikään valmis lenkki ei mahtunut tuon korvakorurinkulan ympärille ja lopulta keksin tehdä ripustuksen korvakorun koukusta.

             

Parisenttinen pallo päätyi parimilliseen puuvillanauhaan. Ja jättimäisistä kullanvärisistä lämisköistä piti tulla aluksi ihan erilaiset, mutta kun ne ovat ontot ja yritinpä laittaa tuohon kouruun roikkumaan mitä tahansa, kaikki kilisivät niin kovaa, että ajatuksesta piti luopua. No joo, höyheniä en kokeillut. Hassusti heijastuu meikäläisen takki tuosta kuvasta.

Pöytä oli sekaisin vielä aamullakin ja päivällä joskus kolmen aikaan siivosin jäljelle jääneet osaset takaisin pussiin. Ensimmäinen erä on ohi, jatkan joskus myöhemmin.