Kun nyt kerran kierrätyslinjalle lähdettiin, niin jatketaan samaa rataa. Otin virkatun verhokapan, lakanan ja litteitä kengännauhoja. Verhokapan alkuperäinen väri oli oranssinkeltainen ja värjäsin sen Dylonin vaaleansinisellä pesukonevärillä. Minun logiikkani mukaan lopputuloksen olisi pitänyt olla jotain ruskeaa, mutta sainkin aikaiseksi vihreän verhokapan. Soittelin siskolle ja kysyin, että saanko tehdä hänelle laukun vihreästä virkatusta verhokapasta. 'Sellaiselle oikein isolle rantakassille olisi kyllä käyttöä' sanoi sisko.

Yritin tehdä oikein ison laukun. Äitini virkkaama verhokappa ei ollut kovin pitkä, joten kovin leveää laukkua ei voinut tehdä. Piti siis tehdä syvä. Kantohihnat lakanakankaasta menevät aivan ryttyyn, joten silitin kaitaleen kolminkertaiseksi ja sijoitin taitteen sisälle reunoihin litteät vanhat luistimennauhat (pestyt tietysti...).

      

Sitten tikkasin koko komeuden edestakaisin siten, että nauhojen päältä tuli varmasti ommeltua. Luultavasti se menee ryppyyn vieläkin tuosta keskeltä, missä nauhaa ei ole.

                           

Kuvaa varten kassiin on pakattu viisi kylpypyyhettä, eikä se vielä ole edes ihan täysi. Sisällä on kaksi pientä taskua ja haka, johon voi kiinnittää avaimet. Pohja on tehty liimaamalla kaksi pahvilevyä toisiisa taittumissuunnat ristikkäin ja pahvi on vielä päällystetty lakanakankaalla. Sisko suunnitteli käyttävänsä laukkua myös ostoskassina. Varoittelin moisesta, ellei ostoslistalla ole pelkkiä vaahtokarkkeja, sillä tuota laukkua ei varsinaisesti ole tehty raskaan tavaran kantamiseen. Siihen sisko totesi, että voihan sitä kaupasta ostaa pumpuliakin...