Esikoisen parhaat ja mieluisimmat farkut osoittautuivat viime syksynä sellaisiksi, että muutaman pesukerran jälkeen niihin alkoi ilmestyä itsestään reikiä pesun yhteydessä. Kangas olikin ollut mukavan pehmeää, mutta se kostautui kestävyydessä. Siinä vaiheessa, kun reikiä alkoi olla enemmän, farkut poistettiin käytöstä ja lupasin tehdä niistä vaikka hameen myöhemmin.

Paljon myöhemmin kaivoin farkut esille. Vielä myöhemmin löysin noin 60 cm korkean kankaan helmaa varten. Tytär sovitti farkkuja ja todettiin, että kasvamista on tapahtunut, joten lahkeista jääneillä ehjillä kappaleilla lisäsin väljyyttä sivusaumoihin sentin verran molemmille sivuille. Ja vielä meni pitkän aikaa ennenkuin sain homman varmiiksi. Tarkalleen ottaen tyttö oli pyytänyt hametta vappuaatoksi kouluun ja tein helmapäärmeen valmiiksi vasta vappuaattoaamuna ennen töihin menoa.

     

Vasemman taskun luona näkyy yksi rei'istä. Legginssien kanssa hame näytti tytön päällä oikein hyvältä, vaikka koulupäivän jälkeen halusinkin hameen takaisin tutkittavaksi, sillä osa vastalaskoksista näyttää 'pönköttävän'. Mitään erityistä vikaa en löytänyt. Taidan vain tikata helmaosan ja farkun reunan, sekin voi auttaa asiaa ja saadaan hame takaisin käyttöön.