Ilmeisesti siskon perheeltä meille ajatui vetoketjullinen pitkähihainen miesten paita, joka oli kitin värinen ja materiaaliltaan pellavaa ja puuvillaa. Siitä syntyi kesähame tädille itselleen.

    

Hameen kaava on SK:n toukokuun numerosta: kahdeksan kaitaletta yhteen ommeltuina ja vyötärökaitale. Tuollainen kaitalehame sopi hyvin miesten paidasta tehtäväksi, sillä hihoistakin sai pari kaitaletta. Vyötärökaitaleen alavara on paidan vetoketjun alavara, joten tukikangaskin oli valmiina. Toisella sivulla on piilovetoketju, joka on onnistuttu ompelemaan niin, että se tosiaan on piilossa.

Ja arvatkaas mitä? Tätä ei ole käytetty kertaakaan! Kävi meinaan niin, että täti innoissaan surautteli saumurilla ja hame on lantiolta hieman kireä. Purin paidan vetoketjulliset taskut ja asettelin ne strategisesti oikeisiin paikkoihin. Hame nousee kävellessä hieman ylöspäin (on kuvassa päällä juuri niin), mutta se ei ole suurin haitta. Tahdon ylös aivan välttämättä hakasen, joka pitää hameen ylhäällä -siltä varalta, että täti syö liikaa jäätelöä ja vetoketju hajoaa. Enkä löydä ompelukaapista hakasia...