Opettelin tässä tekemään ns. isoäidin neliöitä. Tytär näki puuhani ja totesi, että barbiet ja muut nuket kaipaisivat jonkinlaisia pieniä peittoja ja lupasin auttaa asiassa.

Ainakin vuosikymmen sitten SK:ssa oli Kaislakerttu Lehtovaaran (voi kyllä olla jonkun muunkin, ei ole ihan tuoreessa muistissa) neule, jossa oli pieniä erivärisiä neliöitä ja jokainen neliö oli tehty omasta noin 2 m mittaisesta langasta. Pidin sitä hyvänä ideana ja keräsin erivärisiä langanpätkiä ja aloitinkin jopa sitä neulepaitaa, mutta sitten into lopahti. Paidanjämä on purettu ja jo kerran neulotuista langoista on tehty barbeille pipoja ja kaulahuiveja jo vuosia sitten. Mutta pikkunyssäkkä  niitä muita lankoja oli vielä lankalaatikossa omassa pikku pussissaan.

              1244491572_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kun näin taas lankapussin sisällön, muistin miksi intoni lopahti. Kotoa löytyviä langanpätkiä ei tosiaankaan ollut muutamaa kymmentä toisiinsa sointuvaa väriä. Toinen barbipeitto on siis tuollainen syksyinen ja toinen on... ööö... ennakkoluuloton? Toisessa palasessa oli 39 eri langanpätkää  ja toisesta en laskenut. Nyt langanpätkät paria viimeistä lukuunottamatta on käytetty ja jos barbiet urputtavat väreistä, niin nukkukoot ilman peittoa! Palojen koko on noin 18x18cm, koukku 2,5 ja lankaa on vaihdettu virkkaamalla hetki kahdella langalla.

Muokkaus: Kommentteja lukiessa vahingossa poistin ne. Anteeksi, se ei ollut henkilökohtaista!