Eräästä palakorista mukaan tarttui ohuen ohutta kuviollista -jotakin. Voisi olla vaikka sorsettia. Siitä tein kaksi tunikanriekaletta SK:n 5/2009 ohjetta hieman muunnellen. Toinen tunika matkasi naton mukaan ja toinen jää asumaan meille.

Harvoin ompeluksen nurja puoli näyttää yhtä siistiltä kuin pussisaumoin eli ranskalaisin saumoin ommeltuna. Koska saumurillani on kymmenvuotissynttärit ja sen ompeleiden säätäminen ohuelle kankaalle sopivaksi on hampaita kirskuttavaa hommaa, päätin tehdä asian helpommin ja nopeammin. Suomalainen 'pussisauma'-nimitys taitaa kertoa kaiken oleellisen. Ohuelle kankaalle saa sisäpuoleltakin siistit saumat ompelukoneella, kun ensin ommellaan kappaleet yhteen nurjat puolet vastakkain suoralla ompeleella noin paininjalan etäisyydeltä reunasta, sitten leikataan ylimäräinen kangas pois muutaman millin päästä ompeleesta ja lopuksi käännetään kankaan oikeat puolet vastakkain ja ommellaan suoraommel noin paininjalan päähän reunasta.

               

Yllä kuvassa siis nurja puoli kainalon kohdalta. Vieläkin ohuemmat saumat olisi voinut tehdä, mutta pelkäsin, että liian kapeasta saumasta alkaa törröttää langanpäitä oikealle puolelle.

      

Henkarissa roikkuessaan nuo näyttävät todella onnettomilta! En jaksanut ruveta kärttämään kuvattavaksi ja natollakin oli käydessään kerrassaan väärän värinen hame.