Hopeakurssin kolmannesta eli viimeisestä kokoontumisesta on jo aikaa, mutta sain vasta nyt kuvattua loput.

  

Tein mattoketjun minipätkät korvakoruiksi ja ne pysyvät muodossaan 6 mm:n lasihelmien alaspäin vetäminä (minulla ei ole juotosvälineitä enkä osaa juottaa). Kivaa tässä on, että en ole saanut allergiaoireita sen enempää korvakorujen koukuista kuin rannekorustakaan.

Riipuksen nimeä en muista, keltti-.... jotakin, kai. Kertokaa, jos tiedätte! Opettaja oli tuollaisen tehnyt ja otin siitä mallia. Keskellä on 4,5 mm rengas ja isot renkaat ovat 6 mm (15 kpl) ja pienet 3 mm (26 kpl). Koko komeuden koko on n. 3 cm. Olin vääntänyt yhden ison renkaan huolimattomasti kiinni ja rummutuksen yhteydessä pikkulenkki oli kararannut puoliksi irti. Jouduin purkamaan vähän matkaa ja nyt riipuksessa näkyy taas pihtien jälkiä, pahus. Onneksi tytär ei valita.

Lopuksi sahasin vimmatusti lenkkejä. Tuntivauhti ei päätä huimannut, sillä 8 hopealankametrin sahaamiseen 2,5 mm ja 3,5 mm lenkeiksi ei aivan tunti riittänyt. Työergonomia ei ollut ihan kohdallaan ja hartiaa kivisti niin maan perusteellisesti. Silti tekisi mieli hommata kotiin samanlainen saha.... ja veivejä... ja sahauspuikkoja... ja vaikka mitä!