Miehen suosikkijääkiekkojoukkue on JYP ja siksi päätin tehdä hänelle syntymäpäivälahjaksi aiheeseen liittyvän kaulahuivin. Ostin langat hyvissä ajoin ja neuloin huivia salaa, mikä osoittautui aika haasteelliseksi, sillä olemme molemmat tehneet pitkää päivää syksyn ajan ja olimme siis suunnilleen yhtä aikaa kotona. Onneksi hän kävi välillä pitämässä jalkapalloharjoituksia ja silloinhan minä tietysti neuloin sen minkä kerkesin.

Eihän siinä hyvin käynyt. Syntymäpäivän aamuna kiikutin keskeneräisen huivin makuuhuoneeseen ja selitin miehelle, mitä olin suunnitellut... ja reilu kuukausi myöhemmin sain huivin valmiiksi.

    

Lankana Kauhavan Kangasaitan Pandaa noin 150g, puikot 4,5 mm ja askarteluhuopaa sekä netistä tulostettu seuran logo. Huivin reunoilla on eri suuntiin kiertyvät kuuden silmukan palmikot.

Aluksi olin suunnitellut tekeväni tuon logon kirjoneuleena, mutta ensinnäkin kapeimmat kohdat ovat alle yhden silmukan levyisiä ja toiseksi olisi pitänyt ehtiä koeneuloa ja säätää ohje. Askarteluhuopa oli nopea leikata ja ommella käsin paikalleen. Lisäksi noin 10 cm logot saa vaivatta jäämään piiloon takin sisään silloin kun niin haluaa. Huivi on jo koekäytetty ottelussa ja se veti hieman  pitkittäin rullalle, joten saatan lisätä taustapuolelle esim. mustan ohuen fleecevuoren.