Kuusivuotias vastasi perjantaina eskariopen viikonloppusuunnitelmien kyselyyn, että äiti on luvannut tehdä Bratzille puvun.  Kun strategiset mitat ovat 9,2cm, 5,5cm ja 10,0 cm, tulee huokaistua, että kaikkea sitä on luvannutkin kokeilla. Tosin huonomminkin olisin voinut valita -talosta löytyy myös Winx-nukkeja, jotka ovat kolmiulotteiseksi muuttuneita tikku-ukkoja ja barbeja, joilla kaikilla tuntuu olevan eri mitat, joten jokaiselle vaate pitäisi tehdä mittatilaustyönä.

Idea lähti mummolan vintiltä löytyneestä jouluisesta mekosta. Siinä oli 3/4 hihat ja kuusivuotiaalle liian kireät kuminauhat hihansuissa sekä valkoinen iso kaulus. Mekon kangas oli kaunista skottiruutua kultasomistuksin, joten lupasin keksiä ratkaisun hihoihin ja kaulukseen. Se oli helpompaa kuin luulinkaan, sillä kaulus oli kiinnitetty vain yhdellä ompeleella ja sen alta löytyi siisti pyöreä pääntie. Hihat lyhensin ja ompelin puhvihihoiksi. Muodonmuutoksen jälkeen mekko kelpasi sekä äidille että tyttärelle. Siinä vaiheessa tytär kysyi, voisiko noin hienosta kankaasta tehdä Brazille puvun ja minä lupasin yrittää tehdä jotain.

                      

Vasemmalla mekon hihasta bratzille tehty hame, jonka kaveriksi tein puuvillakankaasta pienen topin. Muotolaskosten tekeminen brazin mittojen mukaan kävi kyllä ihan työstä! Valkoisen kauluksen puolikkaasta tuli barbeille kietaisuhame, jonka pitäisi sopia nyt sitten useammallekin yksilölle.

Pikainen katsaus nukenvaatelaatikkoon paljasti, että tarvetta olisi suurelle määrälle ehjiä, toinen toistaan pienempiä vaatteita. Kaavojakin jossain olisi ja joulukin on tulossa... onkohan kärsivällisyyttä ja aikaa riittävästi varastossa?