Olisi kiva päästä irti ohjeista. Olen neulonut niin vähän, että jos pitää tehdä jotain vähänkin perusmallista poikkeavaa, tarvitsen yleensä ohjeen. Mutta jostainhan se soveltaminen pitää alkaa!

Tein ensin ihan perussukat kuusivuotiaalle ja sitten piirsin tyttären käden kuvan paperille, hahmottelin kuvan lapasen muotoon ja leikkasin irti. Paperilapasen laitoin sukan päälle, laskeskelin lapaseen suunnilleen tarvittavan silmukkamäärän ja  lisäsin saamaani lukuun vielä 4 silmukkaa 'kirjoneulelisää' . Lapasen korkeuden mukaan sain selville kierrosten lukumäärän ja sitten vain piirtämään rasteja ruutupaperille.

               

Olisi tietysti ollut hienoa saada aikaan jotain upeita kuvioita, mutta jo kun piirtelin niitä rasteja paperille, mietin sitä, että ohjeen pitää olla sellainen, että saan lapaset tehtyä. Sydämet vaikuttivat helpoilta kuvioilta ja kämmenpuolelle tein sitten vinoraitoja. Muutaman kerran on purettu, mutta kun työ oli noin pieni, ei se edes harmittanut kovin paljon. Kämmenselällä olevan suuren sydämen reunat ompelin heijastinlangalla ketjupistoin ja täytin kuvion silmukoita jäljitellen.

Lankana oli isoäidin vanhoja 7-veljestä lankoja, puikot 3,5 mm ja silmukoita oli lapasessa yhteensä 32.