Työkaveri siirtyi niinsanotusti muihin tehtäviin jo viime vuoden puolella, mutta aiheeseen liittyvän ompelutyön sain toteutettua vasta myöhemmin.

     

Äidille imetyspaita ja pikkuneidille kestovaippa. Molemmat kaavat ovat samasta Suuren Käsityölehden numerosta, mutta olen jo aikoja sitten vienyt kyseisen lehden takaisin kaappiin, enkä sitä enää löytänyt. (Ompelukaapin järjestäminenkin varmaan pitäisi tehdä, mutta lehdet ovat se ainoa asia, jotka siellä ovat edes suunnilleen järjestyksessä).

Imetyspaita on Nanson trikoota ja malliltaan hieman lyhyt, yltää juuri housunkauluksen alapuolelle. Kestovaippa on tehty collegekankaiden lopuista ja imuosana on nelinkertainen vanhasta froteepyyhkeestä ommeltu kappale.

Toisilla on sata matkakohdetta tai elokuvaa, jotka pitää nähdä. Minä katson asiaa ompelun näkökulmasta: jos olen tehnyt hääpuvun, miesten kauluspaidan, kastehaalarin ja vauvan- ja lastenvaatteita, niin eikö joukosta puutu jotain? Pikkutakkia ei ole tehty vieläkään, mutta kestovaipan tekoa on nyt kokeiltu, eikä se ollut ollenkaan mahdotonta.