Erään parivuotiaan pikkumiehen iho ei tunnu kestävän apteekin voiteita ja rasvoja. Kaikki kuulema kirvelevät niin, että itku tulee rasvatessa. Ja ilman rasvaustakaan ei iho kestä. Tein heille kerran Pienen tuoksukaupan ohjeella notkistettua karitetta ja nyt pojan äiti pyysi tekemään sitä lisää: se on ainut, joka pitää sekä ihon kunnossa että itkun poissa. Nimesin silloin rasvan Tonton-rasvaksi, koska se on säilöntäaineeton ja hajusteeton.

Perusraaka-aine on karitevoi eli shea butter, johon lisätään jojobaöljyä ja lisäksi laitoin vähän E-vitamiiniöjyä ehkäisemään/hidastamaan rasvojen härskiintymistä. Rasvaa ei kannattanut purkittaa, koska silloin se pitäisi lähettää pakettina ja laitoinkin sen pieneen Minigrip-pussiin, jonka laitoin pussiin ja kuplamuovikuoreen. Rasvapussi äyttää kyllä hieman epäilyttävältä, mutta sisältö ei sentään ole valkoista jauhetta.

                           

Ja amaryllis kukkii. Ottaen huomioon, miten viimeksi kävi (unohdin kesällä ulos omenapuun alle laitetut ruukut sinne ja ne jäätyivät maahan kiinni ), on sivuseikka, että joulu on jo ohi! Tällä kertaa muistin ottaa ruukut sisään ennen pakkasia. Tosin siskon edellisvuoden amarylliksistä sain tällä tavoin kukkimaan vain yhden kolmesta, mutta kukkien määrähän lisääntyi viime vuodesta 100%.