Noron Kureyon Sock Yarn. Harvoin on hinta/laatu -suhde ollut noin huono. Värit ovat kyllä ihanat (värinumero 180), mutta muuten langan ominaisuudet eivät vakuuttaneet.

     

Lanka tuntui hyvin karhealta neulottaessa ja vielä pesun jälkeen jalassakin. Sen kierteisyys aiheutti ongelmia, sillä kerältä vapautuva lanka muodosti oikeanpuoleisessa kuvassa näkyviä sykeröitä, olipa kerä sylissä, eli lankaa ei ollut pitkiä pätkiä vapaana, tai lattialla, jolloin lankaa oli vapaana enemmän. Ja nuo sykeröt eivät purkautuneet itsestään, vaan neule piti aina välillä laskea syliin ja selvittää mykkyrälle mennyt lanka. Neulominen oli aivan käsittämättömän hidasta jatkuvan langan setvimisen vuoksi.


Ihanan epätasaiseksikin luonnehdittu lanka oli yhdestä kohdasta niin ohut, että se katkesi ennen pääsyään puikolle asti (eikä kyse ollut lankasykeröstä tai langan kiskaisemisesta). Yhtä äkkiä neuloessa kädessä vain olikin ohuen ohut langan pää. Sitten tuli vastaan jokin pieni, pistävä muoviselta vaikuttava mykkyrä paksun langankohdan sisältä. Ja viimeisenä piinana kerässä oli solmu, jonka jälkeen sama väri alkoikin uudelleen.

                            

Kärjestä aloitetut sukat tiimalasikantapäällä. Tarkoituksena tehdä tyttärelle kaksi erilaista sukkaa, mutta varsista meinasi tulla samanlaiset, koska toisen sukan kärjestä olisi tullut melkein kokonaan turkoosi, jos solmun jälkeistä lankaa ei olisi kerinyt pois. Kolmosen puikot olivat ehkä käsialalleni hieman liian suuret ja pesinkin sukat käsin suurta väkivaltaa käyttäen, jolloin ne kiinteytyivät hieman (mutta ovat kuulema ihan yhtä karheat).


Myönnän,  että johtopäätökseni langasta on tehty yhden ainokaisen kerän perusteella, mutta tuon kerän perusteella en lankaa toista kertaa osta. Ja kerä oli ostettu ihan tavallisesta Noron lankoja myyvästä liikkestä. Solmuasia on ok, niitähän sattuu, mutta onko Kureyon Sock Yarn tosiaan tuollaista? Jos on, niin jatkossa Norot saavat olla rauhassa. 'Frankly, my dear, I don't give a damn'.