En voi kehua miesten sukkienneulomiskokemuksillani: nyt olen tainnut tehdä kahdet. Uudemmat ovat pitkävartiset ja näyttävät pysyvän jalassa ja käytössä, mikä on kieltämättä hyvä. Ja vuosikerta -7 Veljestä-lankaakin sain menemään melkein sellaisen vanhan 100g:n kerän. Uudempi tummansininen vajaa kerä sen sijaan loppui kesken, mutta sieltä vanhojen vuosikertalankojen seasta löytyi aivan saman väristä eli nämä sukat tekivät vähän tilaa lankalaatikoihin.

                                 (kuva kadonnut Vuodatuksen kaatuessa)

Alkuperäinen ohje on Novita kevät 2010- lehden ohje nro 12, mutta otin siitä vain silmukkamäärät ja sovelsin varren kohokuvion vähän erilaiseksi. Se kohokuvio ei kuvasta kunnolla näy, mutta kun ohjeessa käskettiin neuloa etusivulle *kaksi nurjaa ja toistaa se seuraavalla kierroksella ja jatkaa 4 kierrosta oikein, niin tein sen jälkeen 4 nurjaa kahden kierroksen ajan + 4 kierrosta oikein * ja toistin tähtien välistä osuutta.

Sukkia aloittaessa oli kovat pakkaset ja vielä niiden valmistuttuakin. Mielessä siinteli tulevan kesän lakkareissu -tai varsinkin se yksi aikaisempi, jolloin yövyimme laavulla ja aamulla maa oli kuurassa! Aioin ottaa sukista kuvan sitten, kun omatkin pitkävartiset villasukkani ovat valmiit (malli 1, sama Novita-lehti kuin edellä mainittu, langat itse mm. kahvilla värjättyä 7 veljestä). Ne on aloitettu pari viikkoa sitten, mutta valmista ei ole syntynyt . Töissä on kiirettä ja ompelukonekin on esillä, mutta onneksi lakkojen kypsymiseen onkin vielä aikaa.