Monessa päivähoitopaikassa on vapun aikoihin naamiaiset. Koska olin jo aiemmin tehnyt eräälle pikkumiehelle ritaripaidan, oli tarvetta myös kilvelle ja miekalle, jolla ei oikeasti saisi vahinkoa aikaiseksi.

                     

Kilven materiaali on hyvin jäykkää pahvia. Pyöristin alareunat ja etsin kaapista muromyslipakkausten sisäpussit (3kpl), jotka olin puhdistanut ja leikannut auki. Kuvassa näkyvän puun ääriviivat pistelin neulalla metallihohtoisen muropussin pintaan. Pinon alimmaisena oli taiteltu collegekangas, sitten muropussi ja päällimmäisenä puun kuvan sisältävä paperi.

 

Kilven kahva on samaa muropussia kuin kilven pinta muutenkin. Se on vain taiteltu useaan kertaan, ujutettu pahviin leikatuista aukoista sisään ja kiinnitetty ilmastointiteipillä.

 

Miekkaa varten piirsin ensin puolikkaan miekan kaksinkerroin taitetun paperin taitteelle ja leikkasin jäykästä pahvista kaksi miekkakappaletta. Toisen miekan pintaan taittelin 2mm:n puutarhakäyttöön tarkoitettua rautalankaa ja teippasin sen kiinni. Langan päät on taiteltu silmukoiksi siltä varalta, että yhteenotossa lohikäärmeen kanssa miekka hajoaa lähes atomeiksi ja sisus paljastuu.

                

Sekä kilven että miekan pintamateriaali on kiinnitetty ilmastointiteipillä, mikä oli koko homman vaikein osa (teippi ei veny ja kaarevissa reunoissa tuli helposti ryppyjä sekä teippiin että muropussiin). Miekan kahvaan kiedoin paksua villalankaa kädensijaksi ja kiinnitin paari muovista, hopeanväristä helmeä koristeeksi.

 

Kuusivuotias oli ajatellut pukeutua vappuna noidaksi, mutta otettuaan käsiinsä serkulle lähtevät miekan ja kilven hän sanoi:"Mullekin vois tehä tämmöset. Mä voisin olla joku muskettisoturibarbi... mäkin voisin taistella pahoja voimia vastaan." Että lisää muromysliä vaan.