Viime kesänä satuin Marimekon tehtaanmyymälään ja löysin hyvän värisen kietaisumallisen neuletakin 25 euron hintaan. Mallista tuli mieleen lyhyt kylpytakki. Materiaali oli 55% silkkiä, 15% polyamidia, 15% viskoosia, 10% villaa ja 5% kashimiria ja lapun kääntöpuolella 'Made in China'. Ostin takin ja myyjä kertoi minun tehneen varsinaisen löydön, koska tuotteen normaalihinta oli 120 euroa. Siinä vaiheessa aloin miettiä, että mitäs tässä oikein on vikana...?

No, takki olisi ollut itse ihanuus, jos olisin pidempi ja harteikkaampi, mutta varsinaisesti raivostuin sen rypistymiseen: tuntui, että se päällä ei ollut varaa istua tai ainakaan nojata selkänojaan, koska muuten koko takaosa näytti vapaasti laskostetulta. Myöskin takin käyttäminen oli hankalaa, sillä suuri kaulus meni aina jostain kohdasta ryppyyn ja työpaikalle päästyä näytin siltä kuin olisin nukkunut neuletakki päällä. Niinpä otin sakset ja leikkasin hihat irti, mutta ei se liivinäkään ollut hyvä. Tarvittiin järeämpää muutosta.

Maaliskuussa tuli Suuri Käsityö, jossa oli tunikan kaava ja väänsin sen mukaisesti neuletakista tunikan. Helma piti leikata poikittain eli käytin valmiit etukappaleiden reunojen siistit reunat tunikan helmana. Hihat piti tehdä kahdesta kappaleesta, koska kietaisutakin hihat olivat lyhyemmät.

                         

Ennen ja jälkeen turhautumisen. Tunika on oikein käyttökelpoinen vaikkapa lyhyemmän liivin kanssa ja se on ollut jo nyt käytössä enemmän kuin tuo alkuperäinen neuletakki reilussa puolessa vuodessa. En koskaan tajua kamerasta kuvia katsoessani mitään asettelumokia ja niinpä toinen hiha näyttää lyhyemmältä kuin toinen, olkoon.