Mies ei rakasta solmiota, mutta sitä on pakko välillä käyttää. Solmion paikallaan pysymistä auttamaan tein aluksi hopeakurssilla nappiin sopivaksi väännettyyn 1,2mm lankaan kotona kuningatarketjua 1mm:n hopealangasta, mutta siitä tuli ihan konkreettisesti liian hevi ja se veti solmion helposti ryttyyn reunoista.

                               

Purin ketjun ja printtasin netistä puolipersialaisen (3 in 1) ohjeen. Siinä menikin useampi hetki eli kaksi iltaa, kun yritin tajuta mitä tein väärin, sillä en saanut oikeannäköistä ketjua aikaan. Riittävän monen aloitusyrityksen jälkeen lopulta kai sattuma sai kokeilemaan juuri oikeaa tapaa pujottaa yksi lenkki lisää ja sitten se ei enää ollutkaan hankalaa. Mutta nyt minulla on messinkilangasta tehty aloituspala valmiina, joten ensi kerralla sen pitäisi olla helpompaa muutenkin.

                              

Puolipersialaista on jo testattu ja se toimi muuten ihan hyvin, mutta nappiin roikkumaan tarkoitettu 10 cm pitkästä langasta taivutettu 'koukkukeppi' on liian leveä kapeille solmioille eli se meinaa jäädä näkyviin solmion takaa . Se on siis ilmiselvästi lahnanpidike . Voi olla, että tulee tarve opetella jotain muuta ketjua pikku pätkä ,että saisi tehtyä sellaisen kapeamman solmiopidikkeen.

Meillä näytti tänään tältä.

                  

Tyttöjen huoneen takaseinällä näkyvien kahden kaapin kaverina oli vielä kolme muuta (yksi on kuvassa pulpetin takana odottamassa kantamista). Kaappien tilalle tulee juniorin sänky, kunhan seinä on maalattu, puuttuvan muovimaton ongelma ratkaistu ja paikalliselta 'puufirmalta' tilatut yläkaapit saatu paikalleen. Vanhoissa taloissa on sellainen jännä puoli, että aina kun ottaa jotain pois jonkin päältä tai edestä, ei voi olla ihan varma, mitä sieltä löytyy. Tässä tapauksessa kaappien alla huoneen reunassa on siis kaistale vanhaa vihreää muovimattoa, sitten on rako, jossa ei ole mattoa lainkaan ja siiten nykyinen muovimatto. Alue jää kyllä sängyn alle, mutta täytyy siihen jotain keksiä, matot eivät ole edes reunoihin saakka kiinni. Samanlaista mattoa tuskin löytyy. 

Olen pakkeleiden hiomisen jälkeen ensin pohjamaalannut ja sitten maalannut varsinaisella maalilla tuon sänkynurkkausseinän kahdesti tänään ja nyt alkaa olla väsy. Olohuoneen nurkkaan siirrettyihin kahteen kaappiin pitäisi vielä laittaa tavaroita paikalleen -mielellään tänään nekin. Tällä viikolla pitäisi vielä ainakin piirtää/maalata seinälle puu esikoisen pyynnöstä, sutia magneettimaalia seinään kolme kerrosta pieneksi ripustustauluksi (yhden kerroksen kuivumisaika 24h!) ja taikoa yhdessä miehen kanssa kerrossängyn osista esikoiselle sänky, jonka alle jää säilytystilaa ja sitten vielä keksiä sen säilytystilan käyttöjärjestelmä. Onneksi on loma!