Seiniinhän ei yleisesti ottaen saa piirtää. Paitsi sitten, kun on valmis myös poistamaan seinästä sen, mitä on piirtänyt. Tytär halusi huoneensa seinään puun, jonka lupasin piirtää. Sitten oli tarkoitus katsoa, kannattaako sitä maalata.

Piirtäessä seisoin tytön uudessa sängyssä, josta yletyin nippa nappa katonrajaan asti. Olin pyyhkinyt tapettiseinän nihkeällä mikrokuituliinalla ja piirsin puuta lyijykynä oikeassa kädessä ja pyyhin piirtämääni pyyhekumi vasemmassa kädessä. Ja pyyhin aika usein. Välillä piti loikata alas sängystä (korkeus patjan kanssa 67cm) ja mennä kauemmas katsomaan, että mitä sitä tulikaan tehtyä. Yhtenä aamupäivänä tein latvan ja toisena loput.

Sitten nukuttiin parin yön yli ja varmistettiin lapsilta, että tuo nyt todellakin on sellainen puu, jonka kanssa tytöt jaksavat asustaa. Ostin Tiimarista tummanruskeaa Déco -akryylimaalia ja aloitin maalaamisen. Se oli vielä tiukempaa lihastreeniä kuin piirtäminen, sillä aluksi laskeuduin tuon tuostakin sänkystä ja katsoin puuta kauempaa. Takaisin ylös, seuraavan oksan maalaus ja taas alas. Puuta maalasin yhteensä kolmena eri päivänä, joista viimeisenä sänky siirrettiin pois, jotta sain tehtyä varren alkamaan lattialistasta asti. Tämä siksi, että jos huonekalujen järjestystä joskus muutetaan, ei tarvitse miettiä sitä, että puu loppuu sängynpäädyn korkeudelle.

                         

Alkuperäinen mielikuva liittyi Gondorin puuhun (Taru sormusten herrasta), jossa on yksi kukka. Piirtäminen ja maalaaminen tuskin olisivat vieneet niin paljon aikaa, jos olisin ollut varmempi piirtäjä ja maalaaja. Tummanruskean värin jälkeen päätettiin laittaa vähän kultaa sinne puolelle, johon valo puussa osuu ja se oli vähällä pilata koko kuvan. Se olikin tapetin päälle laitettuna tummenpaa kuin tapetti itse, joten sitä käytettiin vähän ääriviivojen piirtämiseen valoisalle puolelle. Kukkanen tuli sijoitettua turhan kauas muusta latvasta, mikä liittyy siihen, että se on piirretty melkein ensimmäisenä, eikä viimeisenä niikuin olisi ollut järkevää.

Nyt on kokeiltu seinään piirtämistä aikuisenakin. Ei ollenkaan hullumpaa hommaa. Ja tuota tapettia, johon puu on tehty, on vain yhdellä seinällä, joten siitä pääsee tarvittaessa kohtuullisen helposti eroon.