Minä sitten vihaan farkkujen vetoketjujen vaihtoa!!! Vanhan ketjun irti saaminen vaatii useiden ompeleiden ja tikkausten purkamista. Sitten pitäisi löytää juuri sopivan mittainen metalliketju tai lyhentää joku ketju sopivaksi. Ja lopuksi pitää saada koko komeus siististi paikalleen, vaikka alkuperäisen väristä tikkauslankaa ei tietenkään kotoa löydy. Aargh!

Vaihdoin siis seitsenvuotiaan farkkuihin jatkuvasti aukeavan vetoketjun tilalle toisen ketjun. En löytänyt 10 cm:n pituista ketjua, joten lyhensin pihtien avulla 15 cm:n ketjun sopivan mittaiseksi. Tein lyhennyksen alaosasta siten, että leikkasin ketjun ollessa suljettuna kangasosan ensin varovasti poikki saksilla metalliin asti ja otin sitten järeät pihdit, joilla katkaisin metalliosan. Karhunlangalla ompelin 'stopin' noin sentin päähän katkaisukohdasta. Koko viritelmä jäi valmiissa housuissa piiloon vetoketjun kaitaleen alle.

   

Ei siis löytynyt edes saman värimaailman ketjua! Lopputuloksesta tuli silti ihan käyttökelpoinen -ja toivottavasti kestävämpi kuin alkuperäinen. Puuttuvat tikkaukset vähän harmittavat, mutta tytär oli sitä mieltä, ettei se menoa haittaa.