Auringon keskittyessä lämmittämään toista puolta maapallosta, täällä pohjolassa on syytä varautua talveen. Minun kohdallani se tarkoittaa tavallisten vaate- ja säilöntäjuttujen lisäksi ihon rasvaamisen lisäystä. 

Sulatin vanhassa teräskasarissa miedolla lämmöllä 3 osaa karitevoita ja lisäsin sinne jojoba- ja manteliöjyjä yhteensä 1 osan. Jätin seoksen pariksikymmeneksi minuutiksi kannen alle liedelle, josta virta oli jo sammutettu ja kävin sekoittelemassa sitä välillä. Vielä noin gramma E-vitamiiniöljyä ja parikymmentä suihkausta vanhaa eau de toilettea, jotka sekoittuivat rasvaan yllättävän hyvin. Keittiö tuoksui siltä kuin hajuvesipullo olisi pudonnut lattialle särkyen! Jätin seoksen astiaansa yön yli ja seuraavana päivänä steriloin keittämällä lasipurkin, johon siirsin nyt jo vähän jähmettyneen rasvan. Tuoksukin oli miedontunut.

                                          

Vuorokauden kuluttua rasva oli kovettunut sellaiseksi, ettei se purkkia kallistamalla tule ulos, mutta ei kuitenkaan raapia tarvitse. Hajuveden käytöstä tällaiseen minulla ei ollut mitään kokemusta, mutta ainakaan silmämääräisesti se ei ollut muodostanut mitään pisaroita seokseen, eikä seos mennyt rakeiseksi. Isoa määrää tällaista ei kerralla kannata tehdä, koska säilöntäainetta ei käytetä, mutta tulipahan nyt kokeiltua tuota hajuvedellä hajustusta. Ei ollenkaan pöllömpi idea!