Pyramidit, sfinksi ja korallit nähty, paluu arkeen on jo tapahtunut. Esikoinen toista päivää pois koulusta turistiripulin vuoksi, pojalla iski flunssa ilmastoinnin kuivattamien limakalvojen kautta. Vähään aikaan ei tee mieli matkustaa minnekään, sen verran raskas oli loppulomaan osunut kahden päivän retki Hurghadasta Kairoon: bussimatka n. kuusi tuntia, lähtö yöllä vähän ennen kahta ja päivällä sitten tietysti sinne Gizan pyramidialueelle, hotelliin yöksi ja seuraavana päivänä Khal el Khalilin basaarialueelle ja Egyptiläiseen museoon, minkä jälkeen bussimatka takaisin Hurghadaan.

        

Kuvasta luulisi, ettei paikalla ole juuri ketään. Tosiasiassa alueella oli n. 50 bussilastillista ihmisiä -ja sitten tietysti henkilöautolla tulleet. Lämpötila +32 astetta Celsiusta varjossa ja tuuli.

         

Noin 22 miljoonan asukkaan Kairo yltää jo aivan Gizan pyramidialueen tuntumaan. Taivas näyttää likaisen harmaansiniseltä ja utu peittää kaupungin.

    

80 miljoonasta asukkaasta 45 % tienaa vähemmän kuin 2 Yhdysvaltain dollaria päivässä. Ja hotellissa soi hississä Vivaldin Neljä vuodenaikaa -tuntui koomiselta!

     

Halusin nähdä korallit ja retkellä meidät vietiin Giftunin saarelle harjoittelemaan snorkalusta. Täälläkin ihmispaljous oli valtava! Turisteja tuotiin rannelle laivoilla (vai pitäisikö sanoa isoilla veneillä?). Kuvan tummat kodat meressä ovat koralleja. Näimme mm. perhos- ja papukaijakaloja ja paljon sellaista, jolle en ole edes selvittänyt nimeä. Ja snorklatessamme seitsemänvuotiaan kanssa rantaan päin lojui pohjassa yhä enemmän roskia ja mm. terveysside. Jätehuoltoa ei juuri ollut, roskiksia sai Hurghadassakin etsimällä etsiä ja Giftunin saarella taisi olla koko ihmispaljoudelle yhteensä 4 wc-pyttyä.

Oli ainakin erilainen loma. Mies on aina halunnut nähdä pyramidit ja minä korallit, nyt olemme molemmat tyytyväisiä -ja tiedämme vähän enemmän Egyptistä.