Seuraava keskustelu käytiin perjantai-iltana kaupassa.

- 'Sulle etsitään nyt se talvitakki ja mene sinä vaikka katsomaan niitä pipoja' sanoo äiti 12- ja 14-vuotiaille. Vähän ajan kuluttua äiti ja poika ovat löytäneet takkien luo ja 14-vuotias tytär tulee takaisin -ilman pipoa.

-'Eikö löytynyt hyvää?' äiti kysyy.

- 'Maksaa yli kakskymppiä,' tyttö mutristaa suutaan.

-'No mutta sähän tarviit pipon! Osta pipo. Mä hypnotisoin sut: osta pipo, osta pipo, osta pipo... mene nyt hakemaan se pipo', äiti yrittää yllyttää.

Pojalle on juuri löydetty sopiva takki, kun tytär tulee takaisin mustan pipon kanssa ja näyttää sitä muille.

-'Kakskymppiä tuosta?!', poika kiljahtaa. 'Tuohan tekee tommosen kahessakymmenessä sekunn... no ei nyt sentään sekunnissa, mutta ei tolla kauaa tommosen tekemiseen mene,' hän jatkaa äitiin viitaten. Äitiä naurattaa ja hän lähtee katsomaan tyttären kanssa pipoja. Hinta/ulkonäkö/vaikeusaste herättävät hilpeyttä ja tuhahduksia ja lopulta päätetään lähteä lankaosastolle. Sieltä löytyi kerä mustaa Novitan Softy-lankaa ja äiti sai tehtäväksi tehdä ison pipon,  jossa on iso tupsu.

                                     

Alkuperäisohje oli syksyn 2010 Novitasta (nro 27) eli 68 silmukkaa 7 mm:n puikoilla, mutta tein vain 30 cm mittaisen kappaleen ennen kavennuksia. Tupsua mallissa ei ollut.  Käytin kaiken loppulangan tehdäkseni ison harvanpuoleisen tupsun ja kyllä siitä tulikin iso: läpimitta on n. 17 cm! Lanka on niin kevyttä, ettei tupsu paina läheskään niin paljon kuin luulisi, mutta kaiken varalta pipon sisäreunaan on pujotettu noin sentin etäisyydelle toisistaan kaksi mustaa ohutta kuminauhaa. Pipoa voisi käyttää myös niin, että reuna käännetään kaksinkerroin, jolloin tupsu asettuu päälaelle, mutta tyttären mielestä kuvanmukainen 'tonttulook' on parempi.

Pipokuva on otettu pimeän aikaan, eikä mikään määrä huoneiden valoja riitä korvaamaan päivänvaloa. Kun aloitin pipon tekemisen, oli pimeää, ja pimeällä se valmistuikin. Lisäksi tähän aikaan vuodesta tulee oltua kotona vain silloin, kun on pimeää. Ihan pimeää hommaa!