Vanhoista 80-luvun nappikorvakoruista lähti metalliset nipistys- ja lävistysosat pihdeillä irti. Leikkasin leveästä heijastinnauhasta kolmilehtisiä kappaleita, jotka kiinnitin kuumaliimalla ensin toisiinsa ja sitten liimasin korvakorun kukan keskustaksi. Ja lopuksi rintakorulukko takapuolelle.                

Homman suunnitteluun meni enemmän aikaa kuin toteuttamiseen. Sisko oli tuonut pussin pohjalla koruja uusiokäyttöön, enkä aluksi keksinyt nappikorvakoruista kerrassaan mitään. Näiden naivististen kukkien läpimitta noin 5 cm, joten kovin montaa ei kannata kiinnittää yhteen laukkuun. Pienikin välke auttaa kuitenkin näkymään vähän paremmin.

                

Mustista farkuista tehtyyn läpälliseen laukkuun (koko noin 25x20x cm) yksi kukkanen sujahti varsin hyvin. Kaavoja ei ollut, vaan pyörittelin tytön oppikirjaa housuja leikatessa eri suuntiin ja mittailin sillä. Ei tuosta koululaukuksi varsinaisesti ole, mutta kyllä sinne muutama kirjaston kirja mahtuu. Laukun sisäpuoli on vanhaa miesten beige-vihreää kuviollista silkkipaitaa ja etutasku on säilytetty leikatessa. Unohdin vain kuvata sen valoisaan aikaan ja nyt ei enää kannata. Vetoketju ja magneettilukko olivat uusia. Magneettilukko oli uusi kokemus ja jos se todella kestää käytössä, näitä pitää jatkossakin löytyä ompelukaapista.