- 'Mä en ehdi tehdä tätä paitaa valmiiksi ennen lähtöä' valitin miehelle puoli yhdeltätoista illalla. Seuraavana aamuna kello oli soimassa viideltä ja kuudelta piti olla jo menossa, jos halusi ehtiä Egyptin koneeseen. -'Paitsi jos mä ompelen nää pari viimeistä saumaa sitten aamulla ennen lähtöä,' jatkoin. Mies loi minuun hyvin pitkän katseen, muttei sanonut mitään.

Aamulla olin tehnyt kaikki aamutoimet oikeastaan ennen varsinaista heräämistä ja istuin ompelukoneen ääreen ommellakseni puseron helmaan kuminauhan ja jatkokappaleen samalla ompeleella. Ja heti sen perään kaasu pohjassa pikainen helmapäärme: yksinkertainen taitos, joka on kiinnitetty leveällä siksakilla. 'Auts' ajattelin, 'tällaista ei pitäisi koskaan mennä tekemään!' Sain molemmat tehtyä, mutta päättelyyn ei ollut aikaa, joten avasin matkalaukkua sen verran, että sain ujutettua paidan sinne ja lisäsin mukaan myös pienen minigrip-pussin, jossa oli kynsisakset, neula ja lankaa. Ja matkaan!

                               

Ohut kangas on georgettea ja malli, josta lähdin liikkeelle oli jossain Suuren Käsityölehden numerossa. Tein alkuperäistä leveämmät hihansuut ja laitoin niidenkin reunaan kuminauhan. Paita oli huomattavasti lyhyempi ja siinä ei ollut kuminauhaa tuossa ylälantion kohdalla vaan se oli ihan peruspaita, jossa taisi olla jotain laskoksia edessä. Lyhyt paita ei sopinut minulle sitten ollenkaan ja illalla päätin lisätä siihen n. 25 cm lisää mittaa ja kuminauhan. Arvelin, että on pakko yrittää keksiä jotain, koska paita muuten jää takuuvarmasti käyttämättä ja se olisi sääli, sillä tykkään kovasti kankaan kuvioista.

Hurghadassa päättelin langanpäät ja käytin paitaa koko viikon rantamekkona, sillä huomasin, että kun kuminauhakohtaa siirtää alaspäin, paita muuttuu juuri pepun peittäväksi mekoksi (paidan oli ollut tarkoitus olla kotiimatkustusvaate!). Ja täällä kotimaassa marraskuusta selviää, kun laittaa paidan alle pitkähihaisen puuvillapaidan, jonka mustat hihat ja kaula-aukko pilkottavat kuvassa. Eikä edes se kammottava helmapäärme purkautunut pesussa tai näytä kuviollisessa kankaassa pahalta. Epäilyttää olla näin tyytyväinen...