Anoppi tekee joka vähintään joka joulu lapsenlapsille villasukat. Päätin yllättää ja tehdä hänelle lahjaksi pehmeät yösukat, jotka jalassa voi hiippailla päästämään kissan ylös keskellä yötä.

                 

Teeteen alpakkalankaa ja 3mm:n puikot. Varsi ja jalkapöytä 1o1n- joustinneuletta ja ihan tavallinen vahvistettu kantapää. Piti pelata varman päälle, kun ne tiimalasimallit tuntuvat vielä vaativan vähän harjoitusta. Varteen tein linnunsilmäpistoilla villalankakukkaset, kun tuo harmaa lanka oli vähän tylsän näköistä. Olisin  halunnut tehdä vaikka vihreät sukat, mutta sen väristä alpakkalankaa ei paikallisessa kaupassa ollut. Ja koska idea tuli sen verran myöhään, ei ollut aikaa ruveta lankaa mistään tilailemaan.

Astianpesukone toimii taas, siitä oli vain vedenottoletkun liitin irronut ja korjaus sujui nopeasti. Ulkona on lähes 30 astetta pakkasta, mutta ainakin vielä pannuhuoneen sisuskalut tuntuvat toimivan. Onneksi varastossa on polttopuita. Seuraava hajoava laite on todennäköisesti yleiskone, jolla on ikää yli kymmenen vuotta. Vielä se eilen kuitenkin toimi, niin sain sämpylätaikinan tehtyä. Suurin osa asioista, joita piti ehtiä tehdä ennen joulua, on jo tehty. Kaikkia niitä käsityöitä, joita olisin halunnut lahjaksi antaa, en ehtinyt tehdä, mutta niitä voi onneksi jaella saajille myöhemminkin. Minun joululomani rentoutumisosio sisältää aina myös käsitöitä kirjojen lukemisen lisäksi. Eipä tässä muuta kuin

Rauhallista Joulua!