14-vuotias tarvitsee jotain vähän edustavampaa kastajaisiin. Vanha spagettiolkaiminen, empirelinjainen ja pallohelmainen mekko ei enää istu hyvin ja tytär kysyi voisinko tehdä siitä hameen.

                    

Ennen ja jälkeen operaation. Ratkoin yläosan irti ja leikkasin takaosan kuminauhoin smokkirypytetyn osan irti. Ompelin pienen käänteen smokkirypytettyyn osaan ja muutoin vain suljin ompeleella sauman, jonka välistä yläosa oli otettu irti. Kuvassa näkyvät harmaat mytyt ovat aiemmin mekkoon tehtyjä organzakukkia. Eivät näytä kuvassa lainkaan hyviltä, joten täytyy tarkastella hametta vielä kriittisesti.

Olin ehdottanut ihan uusien vaatteiden ostamista, mutta tyttö oli sitä mieltä, ettei kuitenkaan tule käyttäneeksi talvisia juhlavaatteita kuin tämän yhden kerran.  Hän kelpuutti hameen pitkän miettimisen jälkeen. Itse hameesta jää näkyviin mustan pitkän topin alta vain alimmaiset 30 cm. Koska empirelinja on laskettu vyötärölle, on hameen mitta kasvanut varmaan 20 cm mekkoaikaan verrattuna. Ja se taisi olla vähän liikaa.