Heti alkuun voisin tehdä lupauksen, että en tänä(kään) vuonna tee enkä käytä virkattuja bikineitä. Tämä lupaus on helppo pitää . Mielestäni virkatut bikinit ovat rikos uimassa käyvää ihmiskuntaa vastaan, vaikka ne on tehtykin auringonottoa varten. Käsityölehtien kuvissa ne näyttävät... hmm, ilmavilta. Rajoittunut mielikuvitukseni ei vaan pysty yhdistämään kiinteitä silmukoita, puolipylväitä tai pylväitä mukavaan bikinien alaosaan. Ja vielä vähemmän kuvittelemaan itseäni niiden sisään. Enkä ole ikinä tuntenut ketään, joka olisi oikeasti käyttänyt sekä virkattua alaosaa että yläosaa. Niin että jos olet joskus virkattuja bikineitä käyttänyt, kerro ihmeessä, olivatko/ovatko ne oikeasti käyttökelpoisia? Tämä kaikki nyt johtuu siitä, että selailin eilen illalla vanhoja käsityölehtiä barbin vaatteiden kaavoja etsiessäni. Vastaan tuli kahdetkin virkattujen bikineiden ohjeet. Ja ensimmäinen mielikuvani oli, että 'Jösses, kas kun ei makrameeta!'

Tänä vuonna yritän opetella kehräämään värttinällä, mutta siitä lisää sitten, kun on jotain kerrottavaa. Lisäksi pitäisi saada lankoja kaapista vähenemään. Ainakin se tarkoittaa lähinnä sukka- ja lapasprojekteja, mutta muusta en vielä osaa sanoa. Ompelupuolellakin on kaapissa tungosta, joten sitäkin pitäisi järkevästi harrastaa. Vaikka vein syksyllä keräykseen ison säkin TVT-vaatteita*, niitä on vieläkin tallessa ihan liikaa. Omat lapset kasvavat kovaa vauhtia ja samalla myös vaatetoiveiden taso on noussut kohisten. Pitäisi olla tismalleen oikean väristä ja juuri nyt sopivaa. Epäilen, että tämä yhtälö johtaa joko värjäyksien lisääntymiseen tai lapsille ompelun vähenemiseen. Ja värjäystä oikean sävyn aikaansaamiseksi pitäisi harjoitella, joten sitten tiedossa ainakin olisi lisää ei-toivotun värisiä kankaita ja vanhoja vaatteita ennen oppimista.

Mennyt vuosi oli käsillä tekemisen merkeissä ihan kohtuullinen. Parhaiten ehkä onnistui virkattu laukku. Ja eniten harmittaa tämä, sitä ei ole käytetty kertaakaan. Jospa sitä osaisi välttää tuollaisia virheitä tänä vuonna.

*TVT ='Tätä Voi Tarvita' tai 'Tästä Voi Tehdä'. Syndroomana esiintyessään täyttää kaapit.