Hiihdon MM-kisojen aikaan juniori kysyi, mikä on semifinaali. Selitimme, että se on melkein kuin finaali, mutta ei aivan. Ikään kuin puolifinaalit, joista sitten parhaat jatkavat finaaliin.

Juniorille tuli sitten kutsu kaverin syntymäpäiville ja sinne oli laitettava farkut ja paita, koska sopivaa mekkoa ei ollut.  Kaapissa roikkuvista mekoista serkun morsiustytön puku oli sopiva, mutta se oli liian hieno.  Tytär totesikin tarvitsevansa sellaisen melkein hienon mekon, siis semihienon.

                         

Materiaalina äitini vanha puolihame ja pinkki 146 cm T-paita.

           

Koska pinkki sävy ei saanut varauksetonta ihailua, värjäsin T-paidan kattilassa EMO-väreillä vaalean violetiksi (oikeasti vähän punaisempi kuin kuvassa). Se oli ensimmäinen värjäyskokeilu niillä aineilla ja oli piiiiiiitkäveteistä puuhaa! Väristä tuli kuitenkin ihan hyvä. Jatkossa taidan kuitenkin värjäillä niillä väreillä pesukoneella ja enemmän kerralla: yhden t-paidan hämmentely tuntui aika turhauttavalta. T-paidasta purin helmapäärmeen ja leikkasin alimman 10 cm pois. Leikkasin myös hihat irti, kavensin paidan ja kiinnitin hihat takaisin. Puolihameen leikkasin kahteen osaan, päärmäsin ja poimutin ylemmän osan ja ompelin sen yhdessä t-paitakaitaleen kanssa (harsimisen jälkeen) paitaan. T-paitakaitaleen alaosaan poimutin puolihameen leveämmän alaosan. Tästä tuli mielestäni enemmänkin wash and go-mekko n. 130-senttiselle tyttärelle, sillä alaosan keinokuitu kuivuu nopeasti ja jos kokeilupyörähdyksistä jotain voi päätellä, niin tätä halutaan käyttää muutenkin kuin syntymäpäivillä. Ei puutu kuin mekkokelit.