Yleensä heräteostoksista jää osa pyörimään laatikoiden uumeniin. Kädentaitomessuilla ihastuin Helmien talon osastolta löytyneisiin kukkavälihelmiin, joita myytiin 15 kappaleen pussissa kolmen euron hintaan. Sain mielestäni hyvän idean ja pyörittyäni aikani osastolla ostin samasta paikasta muutakin 'täysin tarpeellista'.

Myöhemmin sitten testasin kotona ideaani. No ei! Kukkavälihelmen ulkoläpimitta on noin 16 mm, mutta sen sisälle ei mahdu 8 mm:n helmi. Kävin läpi yhtenä iltana melkein kaikki sen kokoluokan helmeni ja mieli musteni illan tummetessa. Piti kehittää vaihtoehto B. Siitä seurasi lisää kokeiluja ja ennen nukkumaan menoa oli pöydällä sommiteltuna 7 korvakoruparin riippuva osio.

                     

                      

                      

Kuvassa vain kuusi paria, sillä toisen kuvan vasemmanpuoleisia kukkaversioita on kaksi paria, joista toinen jää minulle. Ensimmäisessä ja kolmannessa kuvassa helmet ovat lasia ja kesimmäisessä kuvassa muovia, mitä ei korvissa keikkuvista koruista huomaa muuten kuin yllättävänä keveytenä. Vain lukot ovat hopeaa.

Kukkavälihelmiä jäi vain yksi pyörimään laatikkoon. En uskalla tehdä siitä riipusta, sillä metalliseoksen aineista ei ole mitään tietoa, eikä ole kiva jakaa koruja, jos täytyy sanoa, että 'tuosta voi sitten tulla ihottumaa'. Kaksi paria korvakoruja meni natolle, yksi pari jäi minulle. Loput neljä paria täytyy laittaa äkkiä eteenpäin tai muuten laatikoihin alkaa kertyä valmiita koruja korunosien sijaan. Eikä se ole yhtään parempi vaihtoehto.