Kävimme miehen kanssa tänään Jyväskylän kaikenkattavilla messuilla. Tarkoitus oli siis käydä kirjamessuilla, mutta samalla tuli katseltua haaveilevasti kasvihuonetta, ostettua mausteita ja kuljettua postimerkkien ohi.

Mutta jos joku käsitöiden ystävä sattuu vaikka huomenissa messuille menemään, niin antikvariaattiosastolta voi tehdä löytöjä. Okei, myönnetään, etten ostanut antikvariaattipuolelta mitään, mutta siellä olisi ollut mm. vanha frivolite-pitsien ohjekirja ja kaikkea muuta hauskaa, kuten esim. Moottoriveneiden käytön opaskirja vuodelta 1905.

Uusia kirjoja on myös tarjolla. Eksyin pöytään, jossa kaikki kirjat olivat 5€/kpl.

      

Yllä olevat maksoivat siis yhteensä 10€. Mietin myös kirjaa, jossa oli perusneuleita miehelle, mutta jätin sen sinne (Juu, en kerro kirjan nimeä, kun en muista sitä!). Ensi viikonloppuna Jyväskylässä on kädentaitomessut. Tavoitteena olisi vääntäytyä silloinkin kaupunkiin. Näytteilleasettajien joukossa on mm. tuon Luonnonvärjäys-kirjan kirjoittajan yritys Tetri Design ja sieltä voisi käydä vähän 'säästämässä'.

Alla vielä Pilville lähikuva tv-neuleen palmikkokuviosta. Palmikon kokonaisleveys on 20 silmukkaa. Ensin otetaan neljä silmukkaa apupuikolle työn taakse, neulotaan neljä oikein ja apupuikon silmukat oikein. Toistetaan sama vielä toiseen kertaan ja neulotaan lopuksi neljä oikein. Sitten neulotaan 5 kierrosta ja kuudennella neulotaan ensin neljä oikein ja siirretään sitten neljä apupuikolle työn eteen, neulotaan neljä oikein ja apupuikon silmukat oikein ja sama apupuikolle vientiosuus vielä uudestaan. Saakohan tuosta nyt mitään tolkkua? Ja kavennukset oli tehty  kaventamalla 1 silmukka joka toinen kierros kahden silmukan päässä reunasta, paitsi kainalossa päätettiin reunasta ensin 3 silmukkaa ja sitten 2 silmukkaa. (Ohje korjattu 3.4. vaihtamalla sanat 'eteen' ja 'taakse' oikeille kohdilleen )