Lakeja pitää noudattaa, mutta onneksi ohjeita voi aina soveltaa! Visbyn vanhasta kaupungista jäi kotiin tuomisiksi vihreää teetä, 100g villalankaa ja hartialämmittimen ohje. Oikeasti onnistuin myös saamaan jostakin tämän taudin, jonka kurkkukipu on muuttunut kurkun kutinaksi ja kuivaksi yskäksi.

Ohje oli yksinkertaisuudessaan loistava sairasneulomus: ainaoikeaa, aloitetaan kolmion kärjestä ja silmukoita lisätään molemmissa reunoissa joka toinen kierros. 8mm:n puikoilla valmista syntyi nopeasti, varsinkin kun sovelsin ohjetta tekemällä pienemmän huivin. Oman huivini leveys on vähän reilut 150 cm ja korkeus 60 cm. Sitten huivi taiteltiin kolmioksi ja ommeltiin sivulta yhteen, mutta jätin ohjetta isomman pääntienaukon eli 30 cm. Ohje olisi päättynyt siihen, mutta jatkoin omin päin virkkaamalla loppulangasta pienen kukan, jonka taakse kiinnitin tylsytetyn hakaneulan (ei riko lankaa säikeiksi). 

                           

                        

                          

Kukan keskellä on 8mm:n pyöreä savukvartsi ja huivia on pyöritelty kyllä ihan eri tapaan kuin ohjeen kuvissa, mutta näin minä tätä aion käyttää. Hartialämmitin ylettyy minulla kyynärpäihin asti ja jos käytän sitä niin kuin ohjeen kuvissa, pystyn myös istumaan ilman että istun sen päälle. Ei ehkä ihan kesäisin mahdollinen neule, mutta tuon kukkakiinnittimen keksiminen sai innostumaan tämän hartialämmittimen käytöstä. Tämä on hyvä ottaa mukaan kesäreissulle, sillä se ei vie paljon tilaa, eikä rypisty. Jos miettii, ottaako mukaan villatakin vai ei, tämä kannattaa ainakin pakata. Valitettavasti se ei ole hyttysen- ja mäkäränkestävä, pahus!